top of page
Udon noedels_edited.jpg
Logo TGC.png
mijn kookboeken
photographybymerlin_thegreenchopstick_034_edited.jpg
Ik maak kookboeken voor iedereen. Mijn recepten zijn puur plantaardig, maar zeker niet alleen gemaakt voor mensen die strikt vegan leven. Mijn missie is juist om iedereen te laten proeven hoe lekker je eet zonder dierlijke ingrediënten. Mijn recepten zijn dan ook altijd:

- toegankelijk 
- umamirijk
- origineel

Ik maakte tot nu toe drie boeken:
Vegan East, Vegan Summer en Vegan Comfort. Mijn vierde boek is nu in de maak, heeft de kortste ingrediëntenlijsten, bevat de uitbundigste smaken en komt in het najaar van 2023 uit! Houd mijn social media in de gaten voor updates, of meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. 

 
De verkooplinks op deze website verwijzen voor het gemak naar bol, maar ik wil je van harte aanbevelen om je lokale boekhandel te steunen en mijn boeken daar te bestellen!
Vegan East_herdruk_2D_rgb.jpg

VEGAN EAST

- 3e herziene editie met geheel nieuw omslag -

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's.

Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: 'Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.'

Kook mee en maak 'no-ajam opor', sambal goreng paksoi, 'meatless tonkatsu' en op houtskool geroosterde tofu-saté. Van zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi.

Vegan Comfort_2D_rgb (1).jpg

VEGAN COMFORT

Vegan comfort food met oosterse smaken. Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch. Na de succesvolle titels 'Vegan East' en 'Vegan Summer' neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken. 'Vegan Comfort' biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. Met 'Vegan Comfort' tover je het lekkerste comfort food op tafel met een oosterse twist.

Vegan Summer_2D_rgb.jpg

VEGAN SUMMER

Move over, jij suffe wortelspies. Het is tijd voor een upgrade van de vegan barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige, Koreaanse tempehburger? Een kruidige kebabspies van koningsboleet? Of een smokey tofuburger geserveerd met een Japanse watermeloensalade? Stook het vuur maar op en verras je familie en vrienden, vegan én verstokte vleeseters, met fantastische plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. In 'Vegan Summer' laten we de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter ons en storten we ons op heerlijke hoofd- en bijgerechten die iedereen verrassen. Van een kimchidog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip en geroosterde tandoori-bloemkool. Van smakelijke bijgerechten als ingelegde rodekoolsla met sojasaus en een aardbeiensalade met muntvinaigrette tot mango-crumble toe. Maak je eigen sauzen als Koreaanse ketchup of ‘pindasaus in 3 minuten’ en proost met een grapefruit gin-tonic. Met 'Vegan Summer' organiseer je voortaan moeiteloos een plantaardige barbecue.

de media over mijn boeken

De Volkskrant

Een onnadrukkelijke, spontane fusion, bomvol smaak, waar geen ander dier dan de mens aan te pas komt.

NRC

Zeker niet alleen voor veganisten maar ook voor liefhebbers van de Aziatische keuken die nieuwsgierig zijn naar plantaardige variaties op bekende klassiekers

Marie Claire

Milou van der Will tovert in haar kookboek tachtig oosterse gerechten om tot vegan knallers.

Het Parool

Milou tovert allerlei Aziatische recepten de veganistische keuken in

bottom of page