100 % plantaardig

Mijn recepten zijn altijd 100 procent plantaardig. Ik werk dan ook alleen voor opdrachtgevers met een aansluitende missie. 

De recepten die ik ontwikkel voor merken, bladen, bloggers en mijn eigen boeken zijn vaak simpel, soms uitdagend, maar altijd toegankelijk. 

compleet

Van concept tot eindproduct. Van recept tot styling. Van fotografie tot nabewerking. Ik verzorg het complete plaatje. Met liefde en expertise.

Hoe ik vegan werd...

Ik had al eens geflirt met een vegetarisch dieet, maar vond het om eerlijk te zijn soms nog lastig om mijn patronen te doorbreken. Een paar jaar was ik af en aan vegetariër dan wel flexitariër. 

Toen ik alweer een tijdje vegetariër was, bekeek ik op een dag de voor vegans welbekende speech van activist Gary Yourovsky. Eerst vond ik hem maar een irritant ventje - eigenlijk vooral omdat hij me met mijn neus op wat ongemakkelijke feiten drukte. Ik kon het leed rondom de intensieve veehouderij en ons hele traditionele voedselsysteem niet meer ontkennen. Je weet het eigenlijk allemaal al wel, maar toch ook niet. En dan ineens heel erg wel. Zo was het een beetje.

Die heeft ook een docu gekeken hoor

Er wordt wel eens gekscherend gezegd: ow ja hoor, die heeft ook een docu gekeken en is nu plots vegan 'geworre'. Om eerlijk te zijn, dacht ik vroeger ook zo. Dat komt omdat ik de connectie nog niet maakte tussen wat er op mijn bord lag en het levende wezen dat ervoor moest sterven. Na die speech van Gary ging er een knop om. Ik realiseerde me hoe onnodig, wreed en verdrietig het eigenlijk was. Toen pas ging ik ook docu's als Cowspiracy kijken. En tja, die brengen je inderdaad niet bepaald op andere gedachten ;)

'Je kunt me een knuffelactivist noemen'

Kookboeken

Ik begon driftig met het veganizen van mijn eigen Indische repertoire, gevolgd door steeds meer gerechten waar ik gek op ben. Ik startte met thegreenchopstick.com om mijn recepten te delen en langzaam maar zeker werd mijn passie mijn vak. Inmiddels ben ik bijna twee kookboeken en honderden recepten verder. 

 

Knuffelactivist

Je kunt me een knuffelactivist noemen. Ik inspireer Jan en alleman om plantaardig te eten. Daarachter schuilt misschien een strijd met kennis waar je van moet huilen, maar ik kies voor de glimlach, voor het gesmak en voor de inspiratie. Ik ben ervan overtuigd dat lekker eten alles is. Het is liefde, samen, troostrijk en niet alleen voedzaam, maar ook een voedingsbodem voor verandering. Geef een mens gewoon iets lekkers. Praten we daarna wel verder.

hamburger singapore - Milou van der Will