top of page
Zoeken

Gestoomde chococakes uit Vegan East


Deze vijfkruiden choco-cakejes zijn geïnspireerd op de Indonesische kue mangkok en daarvoor heb je eigenlijk speciale aluminium vormpjes nodig. Maar kijk hier, met deftige koffiekopjes lukt het ook harssstikke prima. Bekleed ze met vershoudfolie, of een papieren cupcakevormpje, of niet. Net wat je leuk vindt. Het resultaat smaakt hetzelfde.


Bereiding 1 uur

Voor ongeveer 8 cakes


Ingrediënten

100 ml kokosroom (toko, bijvoorbeeld van het merk Kara)

1tl vanille-extract

200 g bloem

8 g bakpoeder

30 g + 70 g witte basterdsuiker

40 g kokosrasp

70 g gula jawa (geraspt)

200 ml bruiswater

1 ½ tl 5 spice poeder

20 g cacaopoeder

8 kleine koffiekopjes (of kue mangkok-vormpjes)


Maak een beslag van de kokosroom, vanille, bloem, bakpoeder, 30 g witte basterdsuiker, kokosrasp en het bruiswater. Verdeel over twee kommen. Voeg aan één van de kommen de gula jawa, 5 spice en cacaopoeder toe en meng. Voeg aan de andere kom de resterende 70 g witte basterdsuiker toe en meng.

Verhit een laag water in het onderste deel van een stoompan.

Bekleed de kopjes eventueel met vershoudfolie of een papieren cupcakevorm. Vul de kopjes met een deel van het lichte - en een deel van het donkere beslag.

Zet de kopjes in de mand van een stoompan. Bind een schone theedoek om het deksel, zodat er geen condensdruppels op de cakes vallen. Stoom de cakes 45 minuten met gesloten deksel, zonder spieken. Laat afkoelen voordat je ze uit de kopjes haalt.Wil je meer proeven uit Vegan East?

Dat treft: er is net een nieuwe editie uit!


コメント


bottom of page