top of page
Zoeken

Lunch op donderdag: bánh mi

Het vlees vliegt je om de oren als je bánh mi googelt. De ene variant is nog vleziger dan de andere. Niet wegklikken, want dat vlees kun je dus weglaten. Helemaal als je het vervangt door bijvoorbeeld gerookte tofu. Je kunt de tofu natuurlijk zelf roken, als je een rookoventje hebt, zoals ik. Of je koopt het kant-en-klaar, zoals ik :). Allebei lekker. Verder is het belangrijk dat je niet te zuinig bent met mayo (dat is sowieso een belangrijke levensles) en dat er een beetje pit op het stokbroodje gaat. De shichimi togarashi (Japanse kruidenmix) samen met de pepertjespickle is een fijne combi, al zeg ik het zelf, maar gebruik gewoon wat je in huis hebt. Sambal, sriracha, of flinterdun gesneden verse peper. Kan allemaal.

Bereiding 15 minuten

Lunch, voor 2 personen

Ingrediënten

200 g gerookte tofu (bijvoorbeeld de amandel-sesam van Ekoplaza)

1 wortel

1 lenteui

1 Frans stokbrood

2 el vegan mayonaise

1 tl shichimi togarashi (Japanse kruidenmix, toko)

Handje verse kruiden ter garnering (koriander, peterselie, dille)

Extra nodig

Een bakje ijswater

Grillpan

Snij de gerookte tofu in dunne plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur, strooi zout over de bodem en grill de plakken tofu aan beide kanten. Schil of snij de wortel en de lenteui in dunne linten en leg ze in een bakje met ijswater tot gebruik. Verdeel het Franse stokbrood in tweeën, snij aan één kant open en smeer in met vegan mayo. Strooi de Japanse kruidenmix over de mayo.

Beleg de broodjes met de gegrilde gerookte tofu en vervolgens met de wortel en lenteui. Garneer met verse kruiden en een pickle van pepertjes.

Comments


bottom of page