top of page
Zoeken

Maispannenkoek uit Vegan EastMijn Indische opa maakte vroeger heerlijke maiskoekjes, naar recept van mijn tante, waar zo’n verjaardagskring (mijn oma was Brabants) zo van ahhh en ohhh en oehhh van ging doen. Dit recept is enigszins geïnspireerd op die koekjes, maar neigt qua bereiding eerder naar de Koreaanse aardappelpannenkoek (gamjajeon). Hoe dan ook: aan te raden voor al uw verjaardagskringen en overige partijen.


Bereiding 20 minuten

Voor 1 pannenkoek


Ingrediënten

225 g aardappel (schoon gewicht), in stukken

20 g sjalot, grofgesneden

1 ½ tl zout

2 lente-ui, in dunne ringetjes + 1, ter garnering

100 g mais uit blik, afgespoeld en uitgelekt

1 tl cayennepeper 2 knoflooktenen, gepeld

50 g kikkererwtmeel

3 el arachideolie sojasaus, om erbij te serveren


Pureer de aardappel met de sjalot en 1 theelepel zout in een keukenmachine. Hevel over in een schaal. Voeg lente-ui, mais, cayennepeper, knoflook en nog eens ½ theelepel zout toe. Meng, voeg het kikkererwtmeel toe en maal tot een samenhangend beslag.

Verhit de olie in een koekenpan en doe het beslag in de pan. Bak ongeveer 5 minuten aan een kant. Let op dat-ie niet aanbrandt. Probeer, zodra het kan, de pannenkoek in beweging te houden. Draai de pannenkoek om. Dit doe je niet met een spatel. Dus niet. Met een spatel.

Dan breekt-ie namelijk. Draai ’m als een professionele chef du pankoek met een zwieper door de lucht, of met een tweede pan die je op de eerste legt en daarna omdraait.

Bak nog eens 5 minuten. Als hij lichtbruin kleurt en krokant van structuur is, is de pannenkoek klaar.

Serveer in punten, garneer met een fijngesneden lente-uitje en de lekkerste sojasaus die je in huis hebt.


Meer proeven uit Vegan East? Dan heb je geluk, want de kersverse derde druk is nét uit!


Comments


bottom of page