top of page
Zoeken

Roomkaasfrosting van cashewnoten

Deze roomkaasfrosting van cashewnoten is heerlijk bij cakes, of muffins. Maar smeer het er niet standaard op, want het is nogal een gevalletje: you love it or you hate it.

Deze roomkaasfrosting van cashewnoten is heerlijk bij cakes, of muffins. Maar smeer het er niet standaard op, want het is nogal een gevalletje: you love it or you hate it. Mijn dochters vinden het bijvoorbeeld superlekker, maar mijn zoon kokhalst ervan. Ik vind het ook lekker, maar gebruik niet te veel, want dan overheerst het al gauw.

De cashewnoten moet je trouwens eerst een nachtje laten weken. Ik weet het, gedoe, maar ik kan er niets anders van maken. Of misschien toch wel: als je het echt echt echt vandaag wil maken, kun je ze ook 20 minuutjes koken. Wel goed af laten koelen dan, voordat je ze verwerkt in het recept dan.


Bereidingstijd

5 minuten + 1 nacht weektijd


Nodig

100 gram ongebrande cashewnoten

15 ml havermelk

Mespunt zout

2 tl citroensap

1 tl vanille-extract

60 gram poedersuiker


Pak alvast

Schaal

Hakmolen/keukenmachine

Doen

1. Doe de cashewnoten in een schaal en overgiet met water. Laat een nacht weken op het aanrecht.

2. Laat de cashewnoten de volgende dag uitlekken en doe ze samen met de overige ingrediënten in een hakmolen, of keukenmachine. Maal tot je een romige pasta hebt. Is het nog te droog/korrelig, dan voeg je in kleine beetjes wat meer melk en citroensap toe. Proef in dat geval of er ook nog wat meer suiker nodig is. Bewaar de frosting in de koelkast tot gebruik.

Comments


bottom of page