top of page
Zoeken

Vegan chocolademousse

Het nieuwste nummer van V'GAN Lifestyle Magazine heeft als thema SUMMER IN PARIS. Een thema naar mijn hart, want Parijs en Franse keuken en zomer. Ik bedacht plantaardige variaties op klassiekers als de beroemde salade Niçoise, ratatouille en uiensoep. Maar natuurlijk mocht een waanzinnige mousse au chocolat ook niet ontbreken. Check al die fijne recepten in het nieuwe magazine (nu in de kiosk!) en voilà, de mousse krijg je hier alvast cadeau.


Bereiding

15 minuten + 2 uur koelen


Ingrediënten

Voor 2 personen


120 g pure chocolade

2 el ahornsiroop

1 blik kikkererwten van 400 g

3 el poedersuiker


Smelt de chocolade au bain-marie. Mix er de ahornsiroop doorheen. Plaats de kom met gesmolten chocolade op het werkblad laat enigszins afkoelen.


Plaats ondertussen een zeef boven een kom en leeg het blik kikkererwten in de zeef. Klop het opgevangen kookvocht (ook wel bekend onder de naam aquafaba) schuimig met een mixer. Dit duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Je wil de aquafaba luchtig maar stevig hebben, als voor een merengue. Mix de poedersuiker er op het laatst doorheen.


Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuim. Schrik niet, het zakt wat in, maar probeer zoveel mogelijk van de luchtigheid te behouden. Schenk de mousse in glaasjes, of een grote schaal, en zet weg in de koelkast om zo’n 2 uur te laten opstijven.


Commentaires


bottom of page