top of page
Zoeken

Wat noedels met scheikunde te maken hebben...Koken is chemie. Al is het alleen al door de liefde die je er instopt. Alle stofjes bij elkaar veroorzaken een bepaalde smaakreactie. En met de juiste stofjes, kom je tot duizelingwekkend plezierige resultaten. So far vind ik die chemie prima te volgen. Maar op mijn ontdekkingstocht naar de beste, maar ook makkelijkste manier om thuis ramennoedels te maken, deed ik een schrikbarende ontdekking. Het proces werd plots chemischer dan ik kon bolwerken. Ik wíst namelijk dat het een goed idee is om gebakken baksoda toe te voegen in mijn recept, maar waaróm dat nou zo'n goed idee was, daar snapte ik geen zak van.


En daarom riep ik, na 18 jaar, de hulp in van mijn vroegere leraar natuur- en scheikunde van de middelbare school, meneer Te Winkel. In de hoop dat hij was vergeten hoe slecht ik was in zijn vak, dat ik altijd mijn werkboek vergat en het kauwgumverbod veelvuldig overtrad. Mijn mazzel: hij wilde me best wel helpen hoor. Het resultaat is een buitengewoon interessante scheikundeles over het hoe en waarom en meer van dat, te lezen op pagina 24 en 25 van mijn boek Vegan Comfort.


Afgelopen week reed ik al K’s Choice luisterend (voor de nostalgie) naar mijn oude middelbare school om hem officieel dan wel coronaproof een exemplaar te overhandigen. Zie het

ongemakkelijke kiekje dat we van dat moment lieten maken ;) Maar het was zo leuk! Ik kreeg zelfs een uitgebreide rondleiding door het nieuwe gebouw van mijn oude school. Dat er maar veel meer docenten zoals hij mogen opstaan. O, en ik mag tegenwoordig gewoon Bert zeggen, in plaats van meneer Te Winkel. Misschien is dat nog wel het leukst.Homemade noedels

Natuurlijk maak ik niet altijd mijn noedels zelf. Maar het is wel leuk om het te kunnen. Als project op een comfy zondagmiddag bijvoorbeeld. Met als beloning dan zo'n dampende kom ramen, of je eigenste handgetrokken dikke noedels in een heerlijke saus. In mijn boek Vegan Comfort deel ik daarom een aantal noedelrecepten, voor die af-en-toe-momenten. Van ramennoedels, tot handgetrokken noedels, en van jelly noedels tot udon-achtige-noedels. Zo. Word je al gek van het woord noedels? Of juist zin in noedels? Check dan maar gauw een paar lekkere noedel-plaatjes uit mijn boek :)

Vegan Comfort

100 recepten

€ 30,95


Vegan comfort food met oosterse smaken. Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch.
Comments


bottom of page