top of page
Zoeken

Big ass vegan burger

Een burger is altijd een goed idee. Helemaal als het bbq-seizoen in volle gang is, zoals nu, en je als vegan niet altijd zin hebt in een spies met paprika en knolselderij. Deze burger is big ass, overdreven, awesome, sappig, en vooral goed omdat je ’m met geen mogelijkheid deftig kunt eten. Druipende saus langs je kin, alles.

Kies voor een goede kwaliteit burger, zoals de incredible van Garden Gourmet, of die van Beyond Meat. Neem de moeite om die leuke wortelsliertjes effe te frituren. En, last but not least, maak de broodjes zelf. Als je nu al moet zuchten, zijn die van de supermarkt ook best oké. Maar als je denkt: hmm, zelf vegan brioche burgerbroodjes maken… klinkt goed, maar hoe dan? Lees je hier!

Bereiding 20 minuten

Voor 2 big ass broodjes (of 4, als je ze enkel maakt)

Ingrediënten

1 wortel, in dunne slierten gesneden (evt met een spiralizer)

Arachideolie, om in te frituren

4 vegan burgers (ik gebruikte de ‘incredible burger’ van Garden Gourmet)

4 plakjes vegan cheddar (bijvoorbeeld te koop bij Jumbo, of Ekoplaza)

4 el vegan mayonaise

4 – 8 knapperige blaadjes ijsbergsla

1 tomaat, in plakken

½ rode ui, in dunne ringen

Snij de briochebroodjes open. Leg twee van de bovenkantjes apart. Die heb je niet nodig als je de big ass-versie maakt zoals op de foto. Maak er in dat geval bijvoorbeeld croutons van voor in een salade. Maak je vier enkele broodjes, dan gebruik je ze wel.

Grill de gehalveerde broodjes op de barbecue.

Verhit een flinke laag olie in een wok. Frituur de wortelslierten net lang genoeg tot ze enigszins kleuren en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Grill de burgers en keer halverwege. Leg na het keren een plakje cheddar op elke burger.

Bouw nu je broodje. Smeer de gegrilde broodjes royaal in met vegan mayo. Leg op twee van de onderkantjes wat ijsbergsla. Leg daar vervolgens een burger op. Top af met tomaat en ui. Plaats de twee overige onderkantjes bovenop de eerste laag. Doe daar weer een burger op. Sluit af met de worteltopping. Plaats de bovenkantjes erop.

Succes met eten ;)Comments


bottom of page