top of page
Zoeken

Fudgy vegan chocolate cheesecake

Deze cheesecake heeft alles wat je wil. Hij is romig, rijk, fudgy en een tikkie uitbundig. En het leuke is: je hebt maar 8 ingrediënten en 15 minuten nodig om 'm te maken. Hij is dus extreem makkelijk en daar hou ik van als het gaat om bakken. Natuurlijk moet-ie na die 15 minuten nog een uurtje in de oven, maar dat mag je geen werk noemen. Geniet van deze fudgy queen op je paastafel, verjaardag of gewoon-voor-zomaar. Je kunt de vegan cheesecake nog afmaken met een dun laagje ganache, maar simpelweg garneren met wat bramen, blauwe bessen, of zoete aardbeien is ook meer dan genoeg.

Bereiding 15 minuten + 60 minuten bakken + afkoeltijd


Ingrediënten

200 g Oreo-koekjes (+/- 1,5 pakje)

70 g vegan margarine, gesmolten + extra voor invetten

450 g vegan roomkaas (haverspread van Oatly)

320 g gezoete gecondenseerde kokosmelk (1 blikje, Nature's Charm)

1 tl vanille-extract

4 el cacaopoeder

5 el maïzena

1 tl kardemom

bramen en blauwe bessen, ter garnering


verder nodig:

waterdichte bakvorm van 18 cm

braadslee waar die bakvorm inpast (voor waterbad)

keukenmachine

bakpapier


Verwarm de heteluchtoven voor tot 180 graden. Vet de bakvorm in en leg een op maat geknipt stukje bakpapier op de bodem.


Maal de Oreo's fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet even weg in de vriezer tot gebruik.


Gebruik dezelfde kom van de keukenmachine om de vulling te maken. Meng de roomkaas even los en voeg vervolgens de gecondenseerde kokosmelk toe en het vanille-extract toe. Mix in een andere kom het cacaopoeder, de maïzena en kardemom met een garde. Doe de mix bij de roomkaas en meng door tot een egaal mengsel.


Giet de chocoroomkaasmix op de bodem. Plaats de bakvorm in de braadslee en vul tot ongeveer de helft met water. Plaats voorzichtig in het midden van de oven en bak in 60 minuten gaar. Schakel de oven na die 60 minuten uit en laat de cheesecake een goed half uur in de oven afkoelen met de ovendeur half open. Laat vervolgens helemaal afkoelen op het aanrecht.

Bewaar in de koelkast tot gebruik en garneer met bramen en blauwe bessen.


Tip:

Ook lekker met plantaardige slagroom en aardbeien.





bottom of page