top of page
Zoeken

Milde Thaise lentecurry van erwt en munt

Het hoeft zeker niet altijd makkelijk en snel, maar soms toch liever even wel. Tenminste, zo is het bij mij en ik denk ook heus weleens bij jou. Dit is dan ook niet een slow cooking weekendcurry die je huis urenlang vervult met de friskruidige geur van limoenblad en je met knorrige maag al krantbladerend en vol verlangen staart naar die pruttelende pan. Nee hoor, dit is een kwestie van erin en eruit. Ongezellig misschien, maar soms is het niet anders. Er wordt hooguit een paar minuten geprutteld, want we moeten door. Dit is een curry voor van die dagen waarop het leven als een heks om je heen danst. En je slechts een zonnestraal verwijderd bent van patat bestellen. Sorry, misschien heb je nu zin in patat. Met mayo. En pinda. En uitjes. Maar goed, voor zo niet, en voor als je zo’n dag hebt dat je het liefst binnen 15 minuten klaar wil zijn in de keuken, dan heb ik hier een supersnelle milde Thaise lentecurry voor je in de aanbieding! Klinkt goed? Is goed. Toegankelijk, makkelijk, kidsproof* en so help me god – ook nog eens harssstikke gezond.


* Aan deze uitspraak kun je geen rechten ontlenen. Als ze het niet lekker vinden, pakken ze maar een boterham. Morgen weer patat.Bereiding 15 minuten

Voor 4 personen


Ingrediënten

1 el arachideolie

3 el groene currypasta (pakje, potje, of zie mijn boek Vegan East voor een home made versie)

700 ml groentebouillon

200 ml kokosroom (toko, bijvoorbeeld van het merk Kara. Vervang evt door kokosmelk of haverroom van Oatly)

2 el vegan vissaus (zie Vegan East, vervang evt. door 1 el lichte misopasta)

3 djeroek poeroet (toko), gescheurd

zout en peper

500 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

400 g tuinerwten (diepvries)

1 el citroensap + rasp van een onbespoten citroen, ter garnering

1 handje verse munt, grofgesneden

(volkoren) basmatirijst, voor erbij


Verhit de olie in een wok of pan waar een deksel op past. Fruit de currypasta. Voeg de bouillon, room, vegan vissaus (of miso) en djeroek poeroet toe. Roer door, laat een minuutje pruttelen. Proef, breng op smaak met zout en peper.

Voeg zowel de kikkererwten als de tuinerwten toe aan de pan. Laat met gesloten deksel vijf minuten zachtjes pruttelen, maar laat de curry niet koken.

Voeg het citroensap toe.

Garneer met verse munt en citroenrasp en serveer met rijst.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page